Diplomerad & Certifierad hundfrisör

Om mig

Hej!                                                                                      
Jag heter Maria och jag och min  lilla familj består av min man och mina tre barn + två bonusbarn och så förstås våra sex hundar 
Sam, Pongo, Isabell, Melanie, Mambo & Avalon. 

Shetland Sheepdog, Harlekin mellan Pudel, Bichion Frise, Malteser, Cocker spaniel & en till Bichon.

Mina hundar ställer jag ut på hundutställningar i Sverige och i Danmark. År 2017 fick jag mitt Kennel namn Yamio Starlines och är numera uppfödare på Bichon Frisé. Är man intresserad av valp så gå gärna in och kika på vår fina  kennelsida http://Yamiostarlines.se 


Mina hundar följer med mig ut på hundutställningar i Sverige och även utomlands. Jag tävlar även inom hundfrisör tävlingar runt om i Europa och tycker det är så rolig och utmanande sport där det krävs en prövning på att man kan klippa olika raser. Väldigt nyttig utbildning för mig som är hundfrisör till yrket.

 Vi bor på en stor gård med gott om plats för alla. Mina hundar är mycket ute och får stimulans och får träffa många olika raser att leka med eftersom vi har hunddagis. Vi har stora fält och strövområden runt omkring vår omnejd som vi även utforskar. Ett härligt hundliv helt enkelt.


  Jag har haft egen hund sen jag var 11 år och har haft en del sen dess. Jag skaffade en storpudel, Meja, 2003 som bortgick 2014. Henne köpte jag för att jag under min utbildning som hundtrimmare fick lära mig att klippa olika frisyrer på pudel. 

1997 utbildade jag mig till hundfrisör och det var det bästa val jag gjort. Trivs så bra med mitt yrke som är så kreativt! Jag kan klippa och trimma alla raser och jag håller mig uppdaterad med kurser och seminarier/workshop.Tänka sig, jag har världens bästa jobb och det är att få jobba med sin hobby HUNDAR! Nu har det gått 20 år sen jag startade mitt hundtrim i Malmö .

Numera driver jag mitt hundtrim på vår gård i Tygelsjö där jag och min man Magnus driver Hildesborgshunddagis /pensionat sedan 2009. 

Jag gick min utbildning 1997 i Höllviken hos Helene Nilsson som hade hundtrim, hundagis samt uppfödning på welchterrier. Där fick jag ta del av dom flesta terrierraser samt cockerspaniel, pudel mm. Jag har även varit hos olika uppfödare för att ta del i dom flesta raser så att jag kan utföra dom enligt rasens standard. 

Jag är även certifierad hundfrisör genom studio dog

 Mitt stora intresse är att tävla inom grooming dvs hundfrisör tävlingar. Jag tävlar internationellt i Europa och har vunnit och fått många fina placeringar inom frisör tävlandet genom åren som ger mig ett betyg på att jag gör bra jobb ifrån mig. 21 POKALER har jag stolt i min salong som jag har vunnit sen jag startade med grooming tävlingar 2011. Förhoppningsvis blir det fler. Jag har även fått äran att representera det svenska landslaget i Vm 2015 Milano / Italien och även 2017 i Belgien.

 World Team Champion Chip hålls i Belgien Kortrijk 1 okt 2017. Där jag är med och representerar Bichon Frise för det svenska landslaget.

Jag utgår alltid för att göra mitt bästa jag har ju ett brinnande intresse för hundar som ligger mig varmt om hjärtat.
Maria Herbst

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Lotta Lewander | Svar 24.10.2018 00:59

Hej!
Vi har skaffat vår första cocker vi har har haft bl.a. dvärg snouzer som jag trimmade själv Men jag har inte trummat eng cocker hon är svart o vit
K

Hälsar Caroline | Svar 24.02.2014 08:39

Åh vad jag önskar att du fanns i Stockholm! Din verksamhet verkar vara såå bra!
Fina bilder, fina klippningar. Ett genuint intresse!

Carin Sjöberg | Svar 22.01.2014 15:10

Hej Maria! Kan du tipsa mig omen kortare utbildning i hundklippning. Har en 14 veckors blandras 50 /50 bichon frise och maltes och vill lära mer om pälsvård.

Hälsar Bea och Sara | Svar 29.05.2011 22:44

Ståt på väntelistan för att få foten in på hos Maria, och nu änligen är jag inne och klippningen blev över förväntat.Du är verkligen så bra som alla säger!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.02 | 13:10

Hej ! är du fortfarande föräldraledig och har intagningsstopp ?
Om du har det vet du när du kommer att öppna igen? Enzo behöver verkligen trimmas.Mvh Laila

...
21.07 | 17:11

Hej! Såg bild på cocker du "gjort om". Såå fin! Cocker från samma kennel som vi köpt vår, CoolaCox. har du tid att göra vid vår Maltes valppäls? Mvh Marianne

...
24.10 | 00:59

Hej!
Vi har skaffat vår första cocker vi har har haft bl.a. dvärg snouzer som jag trimmade själv Men jag har inte trummat eng cocker hon är svart o vit
K

...
16.03 | 15:49

Hej. Det gör jag men tyvärr har jag intagning stopp.
Mvh Maria

...
Du gillar den här sidan