Groom Team Sweden 2017

Två lurviga dunbollar 8-10 veckors utväxt. Redo för Klipptävlingen i Belgien. World Team Champion Ship 2017

Hela teamet samlade redo för avfärd mot Belgien. En bilresa som tar ca 12 timmar att köra.

Groom Team girls är redo för som action med saxarna.

Sverige roas upp. Då vi går fram på scenen och blir presenterade.

Heja Sverige

Klick klick från alla håll och kanter med kameran

Hej hej här kommer Svenska grooming landslaget. Stolta svenskar..

huvudsponsor. Dom tog väl hand om oss och skänkte oss så mycket allt från produkter till saxar. Vi är dom evigt tacksamma. Här tillsammans med phau.

Här står vi tillsammans klar och färdiga att visa upp vårt resultat.

förebild med Alula Bichon frise.

Alula förebilden. Lurvig och go

Blev väldigt nöjd med resultatet av Alula. efterbilden

Fin och klar

Sötnos

Här har vi min Isabell. 10 veckors utväxt hujedamig. Avstått från flera utställningar bara för hon skulle kunna vara med på denna tävling.

Min Isabell som jag tävlade med i laget. Efter bild. jättenöjd och stolt att kunna visa upp sin egen hund. Minne för livet.

Puss min älskling

Man blir trött av att ligga på topp.

Isabell och jag. En bild från någons kamera. Tar mycket bättre bilder än mobil.

förebild på Petras fox

Förebild på Jennies westi

Jennie in action med klippning

Rebecca in action med cockerspaniel trimning

Domaren tittar och går igenom hunden som ska trimmas. Skriver ner poäng och svårighetsgrad och jobbet hon har framför sig. Sen kommer domarna tillbaka när man är klar för att bedöma slut resultatet

Middag med dans på kvällen. Vi hade så roligt :)

Redo för party !!

Vilken helg !! Nöjda och glada men trötta efter helgens Vm i Belgien 28/9-1/10 . Vi åkte från mig i Tygelsjö kl 8.30 på morgonen och vi var framme kl 21,00. Så tidigt har vi aldrig lyckats komma fram nån gång. Men vi hade ju krutgumman Jennie bakom ratten som körde som en  jag fick knappt köra för jag var för sölig i min körning. Haha jag säger bara säkerheten måste gå i första hand😀 Väl framme chillade vi och gick igenom morgondagens program för vi visste det skulle bli en intensiv helg. 

Morgonen därpå gick vi upp kl 5 för att bada hundar. Vi tävlar både individuellt och sen i lag olika dagar. Jag, Petra, Jennie var först ut och vi alla hjälptes åt. Detta var på fredagen och vi var färdiga på arenan kl 18,30 Jisses var tog tiden vägen. Jag själv klippte Alula och hon blev väldigt fin. Alula har en bra tät päls viket gör att när hon är klippt ser väldigt jämn ut. Därför är det extra viktig att vara noga med saxen så inga synliga hack syns. Men det var ju inga problem för mig. Alula är en tik och mycket mindre i typen än dom flesta jag sett men hon är enligt ras standarden och har många internationella champion titlar bakom sig. Dom flesta som tävlade med Bichon hade hanar.Dom är både större i kropp och päls. Dagen gick väldigt fort och vips var kl 18,30 och kl 19,30 var det gala middag med guldtema. Då vi fick snabba oss tillbaka till och göra oss fina och snabbt iväg till festen. Det blev en fantastik fest med super bra live band som spela upp to date musik och vi dansade loss hela kvällen  och hade roligt 🤩 

På morgonen var det dags för Rebecca att tävla med spaniel. Dock var resten av oss fria men ändå inte eftersom vi följer med vår lagkamrat och stöttar på plats. Konkurrensen är stor på en sådan tävling som Vm. Alla världens länders hundfrisörer är på plats. Det kom hundfrisörer från Usa Australien Japan Mexico, hela Europas länder mfl var där.
 250 hundfrisörer lär har varit där,väldigt många eller var det 350 nåt sånt var det

Ingen svensk placerade sig men vi är supernöjda med våran prestation och alla gjort bra jobb. Många storheter inom frisör eliten blev inte heller placerade i pure breed som jag ser upp till. I år var det någon annans tur. Men vi är stolta och glad att vi tillhör den eliten att kunna vara med bland dom bästa i världen. Det är vi väldigt stolta över. 

Extra stolt är jag, för jag fick ta med min egen Bichon frise flicka Isabell. Hon var så duktig hela tiden och blev bra kompis med min lånehund Alula. Stort tack till Alulas matte och husse Anneli och Michael som kom ända från Stockholm för att jag skulle få låna henne. Det var en ära i sig. Dom brukar flyga från Stockholm till mig för klippning när hon skulle ställas ut tex utomlands för att få sina champion titlar,som sagt jag känner mig väldigt hedrad att jag fick den möjligheten.

 Min egen Bichon frise Isabell hade jag hållit inne med hundutställningar för kunna vara med i Vm.10 veckors utväxt är lång tid, men var gör man inte för Vm. Det skulle bli ett minne för livet att stå där med henne ...min egen prinsessa. 

Helgen efter Vm tävlingen hade jag anmält henne till en hundutställning i Danmark i Nesved. Vi skulle ju bara ha 1 cert till så skulle hon bli Dansk och Svensk champion. 

Tjhooo vi tog hem det !! Isabell blev 1a i öppen klass sen 1a i konkurrens klassen med CK Exellent och blev Bim. Som grädde på moset stannade vi kvar och det var en rolig historia i säg som jag får berätta om på Isabells egen sida, så får ni ta del av den historien där 😉 Men kan berätta att hon blev Best in show 3a !!! 

Så nu kan min vackra Isabell stoltsera sig med titeln Dansk och Svensk CHAMPION !!



Så får vi se vem det blir nästa gång det blir Vm 2019. kanske blir det vi igen eller några andra nya duktiga hundfrisörer som placerar sig med nya poäng. 




Stort grattis till dom 6 länder som placerade sig i lagtävlingen.

1 Usa 2 Italien 3 Ryssland 4 England 5 Belgien 6 Frankrike.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.02 | 13:10

Hej ! är du fortfarande föräldraledig och har intagningsstopp ?
Om du har det vet du när du kommer att öppna igen? Enzo behöver verkligen trimmas.Mvh Laila

...
21.07 | 17:11

Hej! Såg bild på cocker du "gjort om". Såå fin! Cocker från samma kennel som vi köpt vår, CoolaCox. har du tid att göra vid vår Maltes valppäls? Mvh Marianne

...
24.10 | 00:59

Hej!
Vi har skaffat vår första cocker vi har har haft bl.a. dvärg snouzer som jag trimmade själv Men jag har inte trummat eng cocker hon är svart o vit
K

...
16.03 | 15:49

Hej. Det gör jag men tyvärr har jag intagning stopp.
Mvh Maria

...
Du gillar den här sidan